Tegnap délután a barátnőmmel, Lénával ellátogattunk a Millenárisra, mivel most rendezték meg a Gombold újra! idei döntőjét. Volt egy kis kavarás a jegyek körül -  már régebben online megrendeltük őket, de valószínűleg véletlenül kitöröltük azt a mail-t, amit ki kellett volna nyomtatni, hogy megkapjuk a karszalagot. Végül a barátnőm anyukája észrevette, hogy úgy is át lehet venni a karszalagot, hogy bemutatjuk a fizetésnél használ bankkártyát. Ezután a kis kaland után végre bejutottunk. Egyébként idén az volt az újítás, hogy nemcsak magyar tervezőktől láttunk kollekciókat, hanem cseh, szlovák és lengyel fiatal, illetve már befutott dizájnerektől is. Ez volt az est programja, na de akkor legyen inkább szépen sorjában, tehát az első tour-ral kezdem, amit láttam. Ez pedig az alumni bemutató volt. Kilenc hazai márka mutatta be idei tavaszi-nyári kollekcióját.

Yesterday I went to the Central European Fashion Days with my best friend, Lena. We got a little bit stuck with our tickets, because I ordered the tickets online a few weeks ago, but I deleted the confirmation e-mail by mistake. Luckily Lena’s mum found out, that if you bring the credit card, which you used when you payed, you’ll get the tickets. So finally we got inside. This year the news in the fashion show was, that not only Hungarian designers, but designers from Poland, Slovakia and from the Czech Republic joined in the competition. But wait. This was the 3rd tour. Let’s start at the begining!  The first tour was the alumni tour, where 9 Hungarian designers showed their s/s 2013 collections. 

Elsőként BÁLINT SÁRA tervező modelljeit láthattuk a kifutón pasztell színekben, gyakran átmenettel. Abszolút mindennapi, ám különleges és hordható ruhák.

First, Sarah Balint introduced her collection. I would describe the collection with pastel colours. Everyday style, but still special and elegant.

Az ERLEN kollekcióját hadseregszerűen mutatták be, egyébként a későbbiekben még lesz ilyen kompozíció. De térjünk a ruhákra. A második képen a bal szélső modell ruháját emelem ki, mivel szerintem teljesen úgy néz ki mint egy tornadressz. Ez egyébként lehet, csupán nekem jut róla eszembe. Mindegy, szerintem ettől függetlenül szép, csak én nem egy kifutón képzelem el magassarkúval, hanem egy olimpiai tornaszőnyegen spicc cipővel.

The ERLEN collection was like some kind of an army with stylish soldiers. I would highlight the dress on the second pictures’s left side. I think it looks like a gymnastic leotard. It looks cool, but not with highheels on a runway, but with pointee shoes on a gymnastics mat.

A GHOSTMIND tervezője, egy díszes csillárból inspirálódhatott, legalábbis ez látszik a ruhákon. Nagyon tetszett, hogy ugyanazokat a ruhadarabokat nagyon kevés átalakítással elkészítette nőkre és férfiakra is. Érdekes megoldás, viszont nekem ugyanaz a ruhadarab csak nőn tetszett.

GHOSTMIND’s designer inspired by an ornate chandelier. I like the whole collection and it’s funny seeing the same outfit on a man and on a woman. I only liked woman version.

Egyenes vonalak és türkiz, sárga és fekete-fehér színek jellemzik az INER kollekcióját. Nekem összességében tetszett a kollekció, de nem is tudom, mit mondjak róla. Mondjuk különösebb élményt nem nyújtott számomra. Már nem is nagyon emlékszem rá.

I would describe INER’s collection with straight lines and bright colors. I like the collection, I don’t know what else should I say. It’s not my favourite, but it’s OK.

A KELE CLOTHING nagyrészt férfiakra tervezett ruhákat, vagy csak nekem sikerültek jobb képek a férfi outfitekről… :) Mindenesetre nagyon színes, mintákkal teli és legfőképp nyárias kollekciót láthattunk.  A harmadik képen viselt virágmintás ruha személyes kedvencem.

KELE CLOTHING mostly designed clothes for men or just I took better photos of men. :)  We saw a colorful, airy collection with lots of patterns. My favourite item is the flower printed dress from the 3rd picture.

Vigyázat, a KOMOD hadserege támadásra készen áll! A pink, fehér illetve sötétkék katonáktól nem hiszem, hogy bárki is igazán megijedne, inkább csak csodálni tudná őket. A ruhák tényleg hadseregszerűen harmonizálnak és kivétel nélkül bármelyiket elfogadnám… :)

Attention, KOMOD’s army’s going to attack! The pink, white and dark blue soldiers are very beautiful and breathtaking. The collection is in harmony. I would choose any of these dresses… :)

SÖPTEI ESZTER kék katonái is gyönyörűek voltak. Itt is elmondhatjuk, hogy ez egy kollekció, akarom mondani hadsereg, éppen csak egy pici változás van a sok átlátszó sötétkék ing között.

ESZTER SOPTEI’s army was beautiful too. The dark blue transparent blouses were very nice.

A THE FOUR nagy csalódás volt számomra, mivel szinte biztos voltam benne, hogy a tervezőcsoport négy főből áll. Igazából csak hárman dolgoznak a kollekciókon, de csak ketten mutatták meg magukat a divatbemutatón. Végül sikerült túllépnem ezen a megrázkódtatáson és a ruhákra fókuszálni. A hatodik képen olyan hogy is mondjam… szóval olyan mintha a felső fűből lenne. Egyébként a kollekcióban több patchwork mintás darabot is felfedeztem, mint például a negyedik képen.

THE FOUR was a really big disappointment for me, because I thought that the designer group is 4 people, but not! They are three and only 2 of them introduced themselves on the show! After this big trauma I could focus on the dresses. On the 6th picture the top looks like the material is grass!

Ezúttal a márkanév nem hozott csalódást, sőt legalább elárulta, hogy mire kell majd odafigyelnünk. (Bár azért szerintem ez amúgy is feltűnt volna.) A ZAKO tervezői érdekes zakókat hoztak. Hmm… milyen meglepő… :) Nekem a negyedik képen látható outfit a kedvencem, mert az olyan szafaris. Viszont ebben a kollekcióban nem tudtam semmi hasonlóságot észrevenni a darabok között, hacsak azt nem, hogy ugye zakók voltak mind. Akár ezek 5 kollekció összemixelt darabjai is lehetnének szerintem.

This time I didn’t get a trauma from the brand name, because we got what we expected. Jackets from ZAKO (zako in Hungarian means smart jacket). My favourite is the jacket on the 4th picture. It looks like a safari one. The pieces of the collection aren’t in harmony, they look like they are mixed from like 5 different collections.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>