Térjünk vissza a nyár elejére, a suli végére és a KREA Kortárs Művészeti Iskola évzáró divatbemutatójáról. Röviden csak ennyi. :)

  1. Először következzen az Aiméé, ami Pákozdi Alexandra és Varga Zsófia szüleménye. Ez a kollekció mottója: “Egy párizsi lány New Yorkban”. Vagyis kontrasztos ruhák, geometriai mintákkal, amelyek a New York-i felhőkarcolókat idézik. Ám megjelenik a kollekcióban egy lágyabb vonal is virágmotívumokkal. Érdekes az egész kollekció, nekem mégis inkább a második fele tetszik.
  2. Másodiknak az egyetlen férfi tervező, Galla Zoltán egyedül mutatta be kollekcióját, melyet e kristályok ihlettek. Ebből ered a neve is: Crystal Collection. Ezt mondja a tervező kollekciójáról: “Szerettem volna olyan ruhákat készíteni, amelyek épp azt teszik a fénnyel, amit a kristályok. Visszatükrözik, áteresztik vagy különböző színekre bontják azt” Nekem a fényes bőr ruhák annyira nem jönnek be, viszont így hogy nem a teljes pl. szoknya ragyogó nem is olyan rossz.
  3. Harmadiknak Strott Tímea Mnemosyne márkájának kollekciója következett. Ez állt a hivatalos tájékoztatóban: “A kollekció inspirációja nemcsak a világban zajló eseményekre, és az emberiség pusztulásától, gazdasági illetve morális válságtól való félelemre reagál, hanem az intelligens textilek egyre nagyobb térhódítására, mindezt úgy, hogy szem előtt tartja a nemzetközi trendeket, és a science fiction toposzokat is” Az érdekesség még az volt, hogy világító kiegészítőket viseltek a modellek. Nem tudom a ruhák milyen anyagból készültek, de némelyik elég nehéznek méz ki. Szerintem ezek a ruhák kicsit jelmezszerűek együtt, de külön-külön szívesen hordanám őket.
  4. Elysian már az ELLE Fashion Shown is megfogott. Bódis Boglárka és Gajer Emese most is kitett magáért, azt az is bizonyítja, hogy Iszak Eszter is Elysian ruhat viselt a VIVA Cometen. A 16. század Itáliájára épült a kollekció, amit így jellemeznek a tervezők: “Diplomakollekciónk egyik fő üzenete, hogy a nők vállalják a nőiességüket, de kerüljék a közönségességet, s tegyék mindezt olyan módon, hogy ne elégedjenek meg a szépség külső megnyilvánulásával. A belső szépség forrása a harmónia és intelligencia, eszköze pedig a műveltség és a tudás”. A logós fülbevalók meg még mindig nagyon-nagyon tetszenek.
  5. A zárókollekciót Dudás Ildikó és Tóth Melinda mutatta be Daige márkájukkal. A tervezőpáros, mit már az előfordult, sportból merítettek ihletet – a diplomakollekciójukhoz a hegymászásból. Nem csak karabinerek és különféle láncok voltak a modellekre függesztve, hanem némelyik még sisakot is viselt. Én nem raktam volna láncokat a kollekcióba, viszont a printelt tájképes ruhadarabok nagyon-nagyon tetszenek.

képek: divany.hu, fashiontime.hu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>